Zacht & kalkvrij water

Een waterontharder betekend een begin van een kalkvrij bestaan, maar ook de aanwezige kalkaanslag zal binnen afzienbare tijd verdwijnen. Met een waterontharder haalt u zacht water in huis en bespaart u een hoop schoonmaakwerk. Uw apparaten en sanitair worden niet langer aangetast door kalk en gaan hierdoor langer mee! Ook geeft een waterontharder grote besparingen qua energie verbruik, maar ook zeep- en schoonmaakmiddelen.

Een Jupo waterontharder zorgt continu voor heerlijk zacht water in uw woning, bedrijf of horeca gelegenheid.

 

Werking Waterontharder

De waterontharders van jupo is een ionenuitwisselaar. De ontharder bezit een harstank gevuld met vele, ontzettend kleine kunstharsbolletjes waar het leidingwater langs stroomt. Deze harsbolletjes hebben de eigenschap om kalk aan zich te binden en gelijktijdig natrium los te laten. Op die manier wordt de kalk in uw water vervangen door onschuldig natrium.

Regenereren van de waterontharder

Wanneer de harsbolletjes verzadigd raken gaat het toestel regenereren; de waterontharder laat zout water door de harskolom stromen waarbij de harsbolletjes de kalk loslaten en natrium aan zich bindt. Het afvalwater met kalk wordt daarbij naar het riool afgevoerd. De ontharder is nu wederom in staat een bepaalde hoeveelheid water te ontharden.

Reiniging

Het resin in uw hars-cilinder staat continue onder water en is daarmee ontvankelijk voor bacteriën die standaard in het water zitten. Daarom is het aan te bevelen om het hars met enige regelmaat te reinigen. Gebruikt u normaal leidingwater, dan is te volstaan met eens per 2 jaar te desinfecteren. Wanneer u geen toevoerwater uit het openbaar leidingnetwerk betrekt, maar bijvoorbeeld zelf bronwater gebruikt, dan is een jaarlijkse desinfectie van het resin gewenst.

Het desinfecteren

Dit desinfecteren van het onthardingshars kunt u het beste uitvoeren met een daarvoor geschikt desinfectiemiddel, bijvoorbeeld Resup. Het resin voegt u toe aan het pekelwater door de gewenste hoeveelheid Resup in de pekelbak, het desinfectiemiddel gewoon in de zuigbuis met vlotter te doen. Laat het even 15 tot 20 minuten oplossen in het pekelwater en voer dan een regeneratie uit. Uitgesteld, of onmiddelijk. Het pekelwater met desinfectiemiddel Resup erin opgelost staat dan enkele 10 tallen minuten in de cilinder en reinigt op die manier het resin.

 


Voordelen van een Jupo waterontharder.

  • Zacht water voorkomt veel onnodige ergenissen en levert een groot financieel voordeel op!
  • Verlengt de levensduur van uw apparaten.
  • Veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
  • Zorgt voor zachte huid en haren.
  • Sterkere reductie van het kalk probleem.

Waarom een waterontharder van Jupo

Met de aanschaf van een waterontharder neem je definitief afscheid van de gevolgen van hard water. Vanaf dat moment heb je geen last meer van kalkaanslag in de douche, bad, gootsteen, toilet, waterkoker, strijkijzer, stoomoven en boiler. Een klein beetje zeep in de wasmachine is voldoende en het bakje van de wasverzachter kan leeg blijven.

Je haar wassen met een klein scheutje shampoo en je haar heeft nog nooit zo zacht aangevoeld. Ook is het ontkalken van elektrische apparaten zoals de Senseo of Nespresso verleden tijd

 

 

Gemak


 Nauwelijks omkijken naar uw waterontharder, lage kosten en een goede service.

Langdurige garantie


 2 Jaar volledige garantie voor de besturings-unit, rijkosten en arbeidsloon.

Goedkoopste


 Jupo is de goedkoopste die dit merk wateronharder compleet kan opleveren.

Display Jupo Waterontharder

Meest verkocht


 De besturingsinit waat Jupo gebruik van maakt is proffessioneel en wordt het meest verkocht.

Besparing


 Door het aanschaffen van een Jupo waterontharder bespaart u al snel €500,- per jaar.

Jupo waterontharders, kwaliteit voor consument en bedrijf voor de beste prijs!

Wij adviseren onze best verkochte Jupo waterontharders in Nederland

Wilt u ook een waterontharder? Bel directlijn: 06 - 45 39 55 48